Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grospič: K vyhlášení stávky zaměstnanců veřejného sektoru

Vyjádření místopředsedy ÚV KSČM a poslance PČR JUDr. Stanislava Grospiče, k podpoře stávky vyhlášené odborovými svazy.



Vyhlášení stávky zaměstnanců státní a veřejné správy na den 8. prosince 2010 považuje Komunistická strana Čech a Moravy za zákonné a z pohledu zájmů zaměstnanců veřejného sektoru za oprávněné.

 

KSČM plně podporuje ekonomické a sociální zájmy pracujících a tím i zájmy zaměstnanců veřejného sektoru. Představy současné vlády pravicové koalice ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, výroky jejího předsedy Petra Nečase považujeme za útok na sociální smír, porušování sociálního dialogu a demokracie v České republice. Vládní úspory ve státním rozpočtu snižováním platů zejména u nízko a středněpříjmových skupin zaměstnanců veřejného sektoru, výrazná likvidace sociálního systému protlačená stranami vládní koalice Parlamentem ČR při zneužití stavu legislativní nouze plně opravňují zaměstnance a jejich odborové organizace k vyhlášení stávky.

 

KSČM je solidární se zaměstnanci veřejného sektoru a jejich odborovými svazy a plně podporuje vyhlášenou stávku. Vyzýváme vládu k respektování sociálního dialogu a oprávněných zájmů pracujících.

 

Autor: Stanislav Grospič, místopředseda ÚV KSČM, poslanec PČR a předseda OSČMS Zdroj: Tiskový úsek ÚV KSČM