Jdi na obsah Jdi na menu
 


KSČM říká Doleiš!!!

26. 4. 2011

Vláda místo, aby vládla, se jen pře, říká komunista Dolejš

Vláda místo, aby vládla, se jen pře, říká komunista Dolejš

26.4.2011 18:00 - Před vlastním hlasováním o důvěře současné vládě vystoupil v řadě poslanců také Jiří Dolejš z KSČM. Upozornil, že lidi, s kterými mluví na ulici, současná situace v politice už nebaví. A vyslovil svůj vlastní odhad. Pokud vláda nepadne dnes - sejdou se k hlasování všichni brzy znovu - prý nejpozději "do třešní".

V úvodu se zmínil o kádrování, které bylo tématem řady příspěvků hovořících politiků u řečnického pultu. "Kádrování je veselá činnost a nutno dodat,, že policejní práce - ať ta legální či nelegální, provází lidstvo už hodně dlouhé věky. Přesto se domnívám, že to, jak se tyto praktiky dostaly do politiky, ukazuje to na určitou slabost. Slabost těch, které za nimi stojí. Je to důsledek oné slabosti, nikoli příčina," uvedl Dolejš.

I on zkritizoval vládu, že místo aby vládla, pouze se mezi sebou pře. "Není to vláda zodpovědnosti, ale chce jen dokrást, co tu ještě zbylo. Neprokázala žádnou schopnost pozitivní práce,"  varoval Dolejš. Připomněl také to, že mnozí členové současné koalice vystupují rádi v roli ochránců společnosti před mafiány, ale neuvědomují si prý, že jsou jen pouhými maskoty.

"Politickým a mediálním marketingem chce nyní vláda zmást veřejnsot. Přessto odhaduji, že pokud dnes vláda důvěru ustojí, sejdeme se tu opět nejpozději do třešní," řekl s mírným úsměvem Dolejš s tím, že se omlouvá za ten výraz, který je spojován právě s jejich politickou stranou, ale že opravdu vidí stav tak - že nejpozději do měsíce, dvou, se bude hlasovat o důvěře vládě znovu.

Vládě na závěr svého vystoupení vytkl také to, že neplní ani své programové prohlášení, s nímž šla do voleb a také to, že prakticky podvázala ekonomický růst v zemi.

Čtěte také:

 

Autor: ahe