Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANKETA PL: Co říkáte vyjádření předsedy EK J.-C. Junkera k podpoře legální migrace?

11. 12. 2017

Leo Luzar, poslanec PSP ČR za KSČM: Dobrý den, pan Juncker se měl jet podívat do Lybie před tím, než ji Evropa začal bombardovat.  Za to by mělo hodně známých jmen v Evropě skončit v kriminále a ne trousit moudra. Měl by se podívat na populační křivku takové Nigérie nebo Egypta a hned by pochopil, že v nejbližších letech budou v pohybu za lepším životem ne miliony, ale desítky milionů lidí. Není řešením vybrat pár stovek tisíců vyvolených a udělat z nich špatně placené námezdní otroky v Evropě. Stojíme za hranou populační exploze a je o to složitěji řešitelná, že má v základu náboženská dogmata. Všem už je jasné, že stávající vedení EU situaci nezvládá a vede nás do záhuby, protože selekce migrace nikdy nefungovala a je pouze iluzorní, že se podaří inkluze stávající migrační vlny, když se dávají do pohybu miliony. Řešení není možné hledat v Evropě, ale je v silných a stabilních sekulárním vládách při zkrocení náboženských doktrín a hlavně v zabránění bezbřehého neokoloniálního rabování nadnárodními koncerny.

 

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: Předseda Juncker ráčil konečně vytáhnout šimpán ze své bruselské bavlnky a nestačí se divit. Skutečným cílem nesmyslu, který navrhuje, je však odvést pozornost nejen od podstaty a příčin, ale hlavně od viníků a jejich odpovědnosti. Miliónům těch, koho "v Africe nečeká žádná budoucnost", by se dále předhazovat, že si za to mohou sami, jen pokud by západní "elity" jejich země nezměnily v "banánové republiky", ne-li mnohdy i v terč brutálních agresí. Následky musí zaplatit ti, kdo si namastili kapsy na příčinách - a ne že Juncker bude škrtat z evropských sociálních a rozvojových fondů. Jinak se totiž Afrika, decimovaná velmistry liberálního pokrytectví, skutečně do Evropy vevalí "zadním vchodem".  Chaoticky a se všemi riziky, jimž se pak bude čelit ještě mnohem obtížněji než dnes.

 

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM: A kolik toho měl pan Juncker zase v krvi? Toto vypadá na nejméně dvě promile. V podstatě jsem rád, že někdo takový jako je pan Juncker existuje, alespoň každý může vidět nebezpečnost myšlenkových pochodů vrcholných politiků EU a do čeho nás ženou. Je to blázen, hoďte na něj síť!

 

Autor: 
Leo Luzar, poslanec PSP ČR za KSČM, Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM a Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM