Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANKETA PL: Je mýtus o prozápadním a reformním Česku v troskách?

 

 
 

Parlamentní listy: Šéfredaktor slovenského týdeníku Týždeň Štefan Hríb v komentáři na Echo24 napsal, že svobodné volby rozhodly, že Babiš a Zeman "budou kazit nejen Česko, ale i střední Evropu." O vítězství Zemana mj. rozhodla "plebejskost mimopražského Česka". Mýtus o prozápadním a reformním Česku je dle něj v troskách. "Česko je - a to dlouhodobé - spiš ustrašené, sobecké a uzavřené do sebe. A je i překvapivé primitivní," napsal. Trojice Zeman, Babiš, Okamura je dle něj pro ČR stejnou pohromou jako pro SR byli Mečiar, Slota a Fico. Zemanovo vítězství se dle něj zrodilo na šíření lží a strachu. Co si o tom myslíte?

Leo Luzar, poslanec PS PČR za KSČM: Dobrý den, jsou Novináři a novinkáři a toto je vzorný příklad bulvárního novinkářství, kde nejsou myšlenky, nastupují úsudky, domnění a samosoudy. Nemá to cenu ani papíru, na kterém to bylo vytištěno. Slovensko má totiž taky svoji Bratislavskou kavárnu pohrdající "obyčejnými lidmi".

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: Mám velké nutkání. Poslat Hribovi věnec "plebejských" buřtů. Coby dík za to, jak bezelstně si odpustil všechny obvyklé cavyky. A srazil do pár vět celé to naduté pohrdání lidmi, co nic neukradli a živí se vlastní prací. Ten urážlivý canc se ani neschovává za žádná zaklínadla. Říká natvrdo právě to, co se honí makovicemi "elit za pět prstů" - a "celebrit" krajně podměrečných kvalit. Dělat "sobce" z lidí, co mají parazitní zlodějiny plné zuby, je kolosální drzost. Jen houšť! Taková kouzla nechtěného rozlepí i betonové ospalky.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Lukáš Petřík, Parlamentnilisty.cz