Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babišova »slušnost«

17. 7. 2015

 

 

Korupčníci, podvodníci, zloději... časté slovní výrazy šéfa hnutí ANO. Ve sněmovně jsme všichni zástupci občanů, kteří nám dali svoji důvěru. Mezi poslanci je spousta žen, kterým tato rétorika nesedí. Je pravda, že excelentními protagonisty této slovní zásoby jsou ministr Babiš a poslanec Kalousek. Někteří občané mi po posledním přenosu z Poslanecké sněmovny řekli, že dívat se na projevy některých poslanců je zábavnější než silvestrovský program.

 

 

 

Ale teď vážně, myslím, že nikdo z nás nemá zájem, aby sněmovna byla právě takovým středem pozornosti. Je hodně problémů, které je třeba řešit a ztráta času v rámci těchto vzájemných útoků, především pánů Babiše a Kalouska, je pro většinu z nás nerentabilně stráveným časem. Můžeme si sice vyměnit názory, ale rozhodně by toto mělo probíhat formou, která je důstojná a nepohoršuje občany České republiky.

Jen stěží lze vysvětlit, že tato rétorika pomáhá zlepšit život našich občanů, kteří mají zcela jiné starosti, nežli pánové Babiš a Kalousek. Osočovat jednotlivce či skupinu bez věcných podkladů působí totiž dojmem laciné populistické show, kterou nám již předvedl Okamura.

Že by pánové Babiš a Kalousek byli jeho žáky? Takto promrhaný čas působí totiž tak, že sněmovna nestačí projednat věci, které jsou skutečně potřebné.

Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM