Jdi na obsah Jdi na menu
 


Filip v Moravskoslezském kraji

10. 2. 2015
Vojtěch Filip spolu s Kateřinou Konečnou při setkání s občany. FOTO - Miloš SKÁCEL

 

 

V Domě kultury města Ostravy proběhlo tradiční setkání občanů s místopředsedou Poslanecké sněmovny PČR a předsedou ÚV KSČM Vojtěchem Filipem.

Tohoto setkání se zúčastnila i poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná, nechyběli ani poslanci KSČM Milada Halíková a René Číp. S občany přišli diskutovat náměstci hejtmana za KSČM Svatomír Recman a Ivan Strachoň.

 

Debata s ostravskými politiky... FOTO - Miloš SKÁCEL

 

Filip ve svém úvodním projevu zdůraznil významnou úlohu KSČM v politickém spektru České republiky a poděkoval lidem za důvěru, kterou této straně dávají, o čemž svědčí i poslední nárůst preferencí. Řekl, že je to současně velký závazek pro všechny členy KSČM a důvod k tomu, aby ještě zvýšili své pracovní úsilí a snažili se lidem pomoci řešit problémy, se kterými se na ně obracejí, a zasadili se o celkové zlepšení životní úrovně občanů v České republice. Na toto již tradiční setkání přišlo asi 450 občanů.

V dopoledních hodinách navštívil Filip Moravskoslezský kraj a setkal se s primátorem Karviné Tomášem Hanzlem (ČSSD) a náměstky za KSČM Karlem Wiewiorkou a Miroslavem Hajdušíkem. Následně se setkal s primátorem Havířova Danielem Pawlasem (KSČM). Při tomto setkání ho doprovázel první náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Josef Babka a předseda KV KSČM Karel Kuboš. Posledním zastavením byl Krajský úřad Moravskoslezského kraje, kde jej přivítal hejtman Miroslav Novák (ČSSD).

Jednodenní návštěva Moravskoslezského kraje byla pro všechny zúčastněné velmi zajímavá a poskytla nové náměty nejen na možnost spolupráce, ale především na cesty řešení problémů tohoto regionu.

Ivana KALOUSKOVÁ, tajemnice KV KSČM