Jdi na obsah Jdi na menu
 


hci propojit levici, ne se hádat v KSČM, říká Konečná

 

Nově zvolená předsedkyně KSČM Kateřina Konečná chce udělat ve straně generační obměnu a více spolupracovat se sociálními a levicovými subjekty. V rozhovoru pro Právo řekla, že do komunálních voleb se nebrání ani společné kandidátce.

Já bych si to nepřála, protože nabízím podanou ruku všem. Nejsem ta, která brání dobrým myšlenkám jenom proto, že jsem na ně nepřišla sama. Takhle se chovám celý politický život a myslím, že ti lidé to dobře vědí.

Jestli chce někdo demonstrativně odejít, tak mě to bude strašně mrzet a budu s každým takovým člověkem chtít jednat, abych mu vysvětlila pozici, ve které jsme.

Snažila jsem se, abychom ze sjezdu odjeli jako jednotná strana. Ale nemůžu říct, že moje osoba někoho neštve natolik, že by chtěl ze strany odejít. Vedení strany je ale složeno z týmu lidí, kteří se vyskytovali ve všech frakcích, které ve straně jsou.

Takže věřím, že pokud někomu nevyhovuji já, tak je tam Milan Krajča jako představitel křídla, které se částečně prolíná s křídlem pana Skály, a lidé mu snad uvěří víc. Já se nebudu tvářit uraženě, když nebudou chodit jen za mnou, ale i třeba za ním.

Více na https://www.novinky.cz/domaci/clanek/konecna-chci-propojit-levici-ne-se-...

 

Autor: 
Mediální úsek KSČM
Zdroj: 
Novinky.cz