Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajské volby jsou za dveřmi

11. 11. 2015

 

Preference hnutí ANO jsou neustále velmi vysoké. Mělo by to znamenat absolutní jistotu v oblíbenosti na městech a obcích v celé České republice. Pomalu a jistě však dochází k rozpadu koalic, ve kterých hnutí ANO hrálo či hraje prim. Potvrzuje to jen staré pravidlo o tom, že nové »slepence« různých hnutí a sdružení jsou velmi nestabilním subjektem v rámci koaličních vztahů při vedení měst a obcí. I pro nás občany je to výrazný signál, abychom pečlivě zvažovali, komu při krajských volbách dáme svůj hlas. Zdali to bude klasická a dlouho působící politická strana, či útvar, jenž vznikl účelově na základě financí získaných pomocí byznysu.

Ani pro nás občany však rozpad vedení obcí a měst není dobrým výsledkem, neboť s nově přicházejícími lidmi vzniknou nové nápady a cíle a jistota a stabilita, které jsou v tomto případě potřebné, zmizí v nenávratnu. Krajské volby v příštím roce by pro nás všechny, kteří k nim půjdeme, měly znamenat především přemýšlení o kvalitách těch, kteří se ocitnou na kandidátkách, a také pečlivé prostudování volebního programu a rozlišení planých slibů od reality, jež jde naplnit.

Komunistická strana Čech a Moravy se vždy snaží ve svých programech prosazovat pouze takové cíle, kterých lze dosáhnout v realitě každého dne, bez vzdušných zámků a chimér, neboť plané sliby nikomu z nás nepomohou zlepšit život v České republice. Hodnocení práce našich krajských zastupitelů a jejich výsledky jsou pádným dokladem toho, že lze i v dnešní situaci dosáhnout pozitivních výsledků ve prospěch občanů. A proto bude jen dobře, pokud nebudeme řešit problémy svého města či obce pouze planými diskusemi a příští rok svou účastí v krajských volbách pomůžeme, aby v krajských vládách byli slušní a pracovití lidé.

Stanislav NAVRKAL, předseda klubu krajských zastupitelů Jihomoravského kraje za KSČM