Jdi na obsah Jdi na menu
 


KSČM na této schůzi Poslanecké sněmovny podpoří návrh prodloužení stavu nouze k datu 30. dubna, zaznělo na tiskové konferenci

Tisková konference KSČM před jednáním Poslanecké sněmovny za účasti předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa a předsedy Poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika.

"Jsem přesvědčen, že Poslanecká sněmovna musí posoudit otázku prodloužení nouzového stavu, přestože se ta situace pro nás vyvíjí příznivě, narozdíl od sousedních zemí. KSČM na této schůzi Poslanecké sněmovny podpoří návrh k datu 30. dubna. Ne že bychom vládě nechtěli dát volnou ruku do 11. května, ale jsme přesvědčeni, že se většina těch ekonomických opatření, která byla na minulé speciální schůzi, vztahovala na březen k datu ukončení 30. dubna," řekl v úvodu tiskové konfefence Filip. "Když se začalo diskutovat o státních vyznamenáních, tak já bych měl speciální návrh, abychom vyznamenali spíš Hygienickou službu České republiky," řekl. "Já bych vyznamenal ještě pokladní v supermarketech, to je totiž také první linie. Ti lidé to berou velmi statečně, slouží úplně stejně jako lekáři, policisté, záchranáři apod.," řekl Kováčik.