Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květa a růže

Ženská taneční skupina Kardio Srdíčko, která předvádí country tance, se blýskla ve Svitavách. FOTO – Miroslav ŠKEŘÍK

 

 

Všechny svitavské ženy, které dorazily 7. března na oslavu MDŽ, obdržely krásnou růži společně s upřímným blahopřáním od poslankyně Květy Matušovské a předsedy OV KSČM Josefa Bohatce. Přítomna byla také krajská zastupitelka Dagmar Baťová.

Tentokrát sál opravdu »praskal ve švech«, museli jsme snášet všechny židle, které máme, a když jsme všechny usadili, mohl začít bohatý kulturní program. Nejdříve vystoupil Jiří Klapka, předseda České asociace rusistů, který si připravil pásmo o našich umělcích – Ljubě Hermanové, Evě Pilarové a dalších, a samozřejmě doplňoval pěknými písněmi v češtině i ruštině. A my jsme zpívali s ním. Pak následovalo pásmo veršů Jaroslava Seiferta Maminka v netradičním podání »zdravého jádra bývalého Lidového divadla«.

Závěr pak patřil taneční skupině žen Kardio Srdíčko, které už tradičně předvádějí country tance, samozřejmě pokaždé jinak. Celý program byl vysoce profesionální, však také přítomní nešetřili potleskem. Je samozřejmé, že nechybělo domácí občerstvení - chlebíčky, jednohubky, věnečky… a také dobré pití. Květa Matušovská pomáhala, roznášela, jako vždy přiložila ruku k dílu. Prostě nádherné odpoledne a podvečer, na které budou určitě všichni dlouho vzpomínat.

V sobotu v Chrudimi a Moravské Třebové

 

Květa Matušovská s manželem na tanečním parketu v Moravské Třebové. FOTO – Lidmila KRUŽÍKOVÁ

 

Osmý březen pak patřil ženám v Chrudimi a Moravské Třebové a opět za přítomnosti poslankyně. Chrudimáci jako vždy vstřícní, usměvaví, ochotní, ženy spokojené, krásná družná atmosféra a spokojenost na všech stranách. Květy a úsměvy – to je to, co k ženám neodmyslitelně patří, a samozřejmě velké poděkování od přítomných mužů.

Sobotní večer se v Moravské Třebové nesl také ve znamení růží - každá žena při vstupu obdržela květ z rukou předsedy OV KSČM Josefa Bohatce, a pak už se parket plnil tancechtivými účastníky. Hudební doprovod obstarala skupina Domino pod vedením M. Bayera, výborné občerstvení rychle mizelo.

V předtančení jsme mohli vidět sympatická Poupata z Rozstání, která předvedla několik zdařilých ukázek za vydatného povzbuzování publika. V sále i předsálí výborná atmosféra, smích, přátelská setkání těch, kteří se delší dobu neviděli – tak to v Moravské Třebové vypadá pravidelně. Na příjemnou sváteční akci přišla i krajská zastupitelka Hana Horská.

Oslavy MDŽ se vydařily a to je to nejdůležitější, vždyť naše manželky, maminky, babičky, tety, přítelkyně, prostě »naše ženy« si úctu a díky zaslouží měrou vrchovatou.

Lidmila KRUŽÍKOVÁ