Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luzar: Mysleme na to, že nejde jen o to vyjádřit protest proti vládě, ale také jde o zdraví občanů

 

Ministerstvo vnitra potvrdilo, že se limit 500 osob vztahuje i na demonstrace. Přitom koncem dubna tvrdilo, že vládní opatření početnější demonstrace nezakazují. Hosty Pro a proti Českého rozhlasu Plus byli předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář a poslanec KSČM Leo Luzar. „Chceme se sejít na veřejném prostranství, podniknout všechna opatření včetně roušek, rozestupů, dezinfekcí a bezpečnostních koridorů,“ říká aktivista.

"Jestli se chce skupina demonstrantů setkat, ať se setká... A může jich být třeba 10 tisíc, když to rozfázují v rámci celého dne. Nic nebrání tomu, aby se mohli shromáždit, ale jde hlavně o to, aby dodržovali bezpečnostní nařízení, jde o zdraví občanů. Nežijeme v normální době. Tato opatření nejsou od vlády, ale od epidemiologů, kteří se zabývají tím, co virus dělá a co dokáže. Takže doufám, že pan Minář bude brát tato varování vážně," řekl Luzar.

Více na audiozáznamu na stránkách Českého rozhlasu - https://plus.rozhlas.cz/vlada-pandemii-zneuziva-a-kdyz-se-chceme-ozvat-o...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM