Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luzar: Někdo úmyslně ohrozil životy našich lidí. Tajné služby se dívaly jinam...

24. 5. 2021

 „V boji s mediokracií, novinářskou lží, překrucováním a fabulací prohráváme všichni. Mnozí novináři se stali prodejnou holkou tajných služeb a geopolitických zájmů, bohužel se asi nikdy nedozvíme, kdo jim podstrčil tajnou zprávu dříve než vládě. Kdo je úkoluje a organizuje řízené úniky informací a kdo je jejich pasákem a inkasuje. Co jsme schopni zjistit nyní, je pouze to klasické „komu to prospěje“, a kam nakonec půjdou zisky a ztráty. To bohužel poneseme my všichni, pokud i nadále budou tajné služby dělat politiku a vydírat vládu,“ konstatuje Leo Luzar, poslanec KSČM za Moravskoslezský kraj.

Ministr vnitra Jan Hamáček minulý pátek podal trestní oznámení na Janka Kroupu a Kristinu Cirokovou, autory reportáže o jeho chystané cestě do Moskvy. Má šanci uspět? Co si myslíte o celé záležitosti?

V rovině práva má pan ministr Hamáček určitě šanci uspět, ale v boji s mediokracií, novinářskou lží, překrucováním a fabulací prohráváme všichni. Mnozí novináři se stali prodejnou holkou tajných služeb a geopolitických zájmů, bohužel se asi nikdy nedozvíme, kdo jim podstrčil tajnou zprávu dříve než vládě. Kdo je úkoluje a organizuje řízené úniky informací a kdo je jejich pasákem a inkasuje. 

KSČM tyto informace bude stále požadovat a bude úkolovat vládu, aby tyto věci prošetřovala a nezametla pod koberec. Co jsme schopni zjistit nyní, je pouze to klasické „komu to prospěje“, a kam nakonec půjdou zisky a ztráty. To bohužel poneseme my všichni, pokud i nadále budou tajné služby dělat politiku a vydírat vládu. 

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger se dostal do potíží kvůli nevyjasněným majetkovým poměrům. Diskvalifikují ho pro roli ministra?

Personální politika premiéra Babiše má daleko do kvality a plnění jeho slibu řídit stát jako firmu bylo pouze reklamním trikem, který nikdy nefungoval a ani fungovat nemůže. Na příkladu personálních změn ministrů zdravotnictví je to jasně vidět. A také to, že osobní bohatství není zárukou, že dotyčný například neodklání a netají peníze nebo nemá zájem být ještě bohatší. Pan Arenberger je krásný příklad pořekadla „já nic, já muzikant“. 

Tento superboháč, který ani neví, co vlastně má a kolik toho má, může být dobrým příkladem finančních možností ve zdravotnictví, ale spíše je pohledem do světa  lidí, fungujících na vlně kapitalismu. Také to není první ředitel nemocnice mající problém s majetkem. Prostě se bez ohledu na zákony hrabe, odkloňuje a mlží. Přitom je jedno, jestli se jedná o zdravotnictví nebo jiné takzvaně seriózní obory, které ještě mají nějakou důvěru lidí. 

Příležitost dělá zloděje, říkala moje babička, a pro mě je právě smutné, že člověk, lékař, který má mít vysokou úroveň morálky, takhle dlouhodobě mlží a někdy i vyloženě lže. Pokud to pan ministr Arenberger rychle nevysvětlí, musí rezignovat! KSČM požaduje násobnou a důslednou kontrolu na rozhodujících pozicích ve státních, polostátních, krajských, ale i obecních podnicích nakládajících s penězi nás všech. 

Pokračování rozhovoru na Parlamentních listech - https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nekdo-umyslne-ohrozil-zi...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Parlamentní listy