Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nesmíme dovolit, aby si Babiš úspěchy jiných přivlastnil, říká Kateřina Konečná z KSČ

 

2. červenec 2018
 
Kateřina Konečná
  • Rozhovor s místopředsedkyní KSČM Kateřinou Konečnou o tom, jak bude vypadat vládní angažmá komunistů.
   
0:00

Komunisté podpoří vládu hnutí ANO a ČSSD, nicméně vedení strany nebylo v této otázce úplně jednotné. Europoslankyně a místopředsedkyně KSČM Kateřina Konečná také připouští, že od začátku vyjednávání panovala obava, zda by podpora vlády neuškodila straně u voličů.

„Všichni známe Andreje Babiše za dobu, co působí v české politice, určitě nepatří k těm, kteří by nevyužívali mediální prostor, protože ho prostě vlastní,“ říká.

Dodává také, že komunisté chtějí být k voličům důslední a být daleko více mezi nimi, a to nejenom poslanci. „Je to o každodenní komunikaci, vysvětlování jednotlivých věcí, které se odehrávají v Poslanecké sněmovně,“ popisuje.

Kateřina Valachová: Trváme na nominaci Pocheho na post ministra zahraničí

Kateřina Valachová, poslankyně ČSSD a bývalá ministryně školství

Komunistům podle ní při rozhodování o podpoře vlády nešlo o zvýšení voličských preferencí, ale o prosazení části volebního programu v rámci tříletého mandátu.

„Nevedli jsme ani debatu o tom, jak si navýšit volební preference, ale o tom, jak dokázat lidem, že komunisté, když něco slíbí, tak to i splní, nebo donutí vládu, aby to splnila,“ vyzdvihuje.  

Souhlasí také s názorem, že Andrej Babiš si dovede úspěchy jiných velmi jednoduše přivlastňovat. „Nesmíme mu to dovolit,“ uzavírá.