Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nesouhlasíme s prezidentem v otázkách účasti našich vojáků na válečných misích, zejména v Afghánistánu!

 

Prezident Miloš Zeman ve svém středečním vánočním poselství ocenil premiéra Andreje Babiše (ANO) a předsedy ČSSD Jana Hamáčka a ÚV KSČM Vojtěcha Filipa, že našli odvahu k vytvoření a podpoře současné vlády. Zeman jim popřál úspěch v jejich práci. Prezident ocenil zahraniční misi české armády v Afghánistánu. Vojáci v zemi podle něj chrání bezpečnost českých občanů a jednají v českém národním zájmu. Co na projev Miloše Zemanaříkali představitelé KSČM?

  • Vojtěch Filip, 1. místopředseda PS PČR a předseda ÚV KSČM. Projev prezidenta byl odrazem jeho konzistentních názorů. Jsem rád, že ocenil toleranci KSČM současné vládě. Jeho názory na ekonomiku a mezinárodní situaci lze akceptovat. KSČM má stejný pohled na převážnou část dění v domácí politice. S čím však nesouhlasím, je účast na válečných misích včetně Afghánistánu a členství v NATO.  
  • Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM: Působil na mě velmi uvolněným, vyrovnaným a klidným dojmem a tentokrát si ani tolik nezarýpal. Rozcházíme se ale v otázce účasti našich vojáků na válečných misích včetně Afghánistánu a členství v NATO.
  • Kateřina Konečná, europoslakyně za KSČM: Za mě palec nahoru. Jen malou poznámku k naší účasti v paktu NATO - myslím, že bychom ty miliardy, které tam cpeme, měli raději investovat do lidí než zbraní‼
Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM