Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nespokojenost s výmysly NATO

 

 

 

Francouzský server dedefensa.org uveřejnil výňatky ze stenografického zápisu uzavřeného zasedání výborů pro obranu francouzského parlamentu.

Hostem byl generál Christophe Gomar, ředitel vojenské rozvědky (Direction du Renseignement Militaire - DRM). »Reálné potíže práce s NATO spočívají v tom, že americká rozvědka v této struktuře dominuje, přičemž francouzskou rozvědku poslouchají mnohem méně,« řekl generál. Dodal, že v čele NATO by měl stanout Francouz.

»Pakt NATO rozhlásil, že na Ukrajinu vtrhla ruská armáda. DRM však tuto 'hypotézu' vůbec nemohla potvrdit. Nenašli jsme žádná velitelská stanoviště, ani týlové struktury jako třeba polní nemocnice. Nenašli jsme nic, podle čeho bychom mohli potvrdit, že by došlo ke vtržení. Navíc ruská armáda se nepohnula z míst (dislokace).«

Generál poslancům sdělil, že se na jednom ze zasedání NATO pokusil vysvětlit, co zjistili ohledně východní Ukrajiny, ale že ho »nikdo neposlouchal«.

Jak uvedl server, generál považuje za velmi nebezpečné vytváření kleští - na jedné straně sil Islámského státu v Libyi a na druhé fašizujících ukrajinských oddílů, které se nepodřizují nikomu. Generál dokonce vyjádřil obavy z útoků na »západní cíle«.

Vystoupení Gomara před parlamentním výborem se odehrálo 25. března, jen krátce předtím zveřejnil německý týdeník Der Spiegel výhrady německé rozvědky proti výmyslům NATO.

Šlo o totéž, vojenský velitel NATO, Američan Philip Breedlove, ohlásil »vtržení Rusů na Ukrajinu«, německá rozvědka však žádné nezaznamenala. K tématu se o pár dní později vyjádřil i německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier. »Je skutečností, že jsem se nejméně dvakrát přesvědčil, že informace z našich vlastních zdrojů neodpovídá té, kterou poskytuje NATO nebo USA,« citovaly ministra Deutsche Wirtschafts Nachrichten a dodaly: Ve výsledku se pod blahovolným dohledem generálního tajemníka Jense Stoltenbegra NATO stalo »kanceláří nebezpečné propagandy«.