Jdi na obsah Jdi na menu
 


P. Kováčik: Klidné Vánoce

23. 12. 2016

 

 
 
22. 12. 2016

Moderní svět je hodně jiný, než býval v době, kdy jsme usedali do školních lavic. Možná jsme neměli po ruce všechny vymoženosti moderní doby, zato jsme však měli více času na hry, knihy a večerní povídání s rodiči a prarodiči. Dnešní přetechnizovaná doba přinesla nejen všechny výhody s tím spojené, ale i novou zrůdnou ideologii, které říkáme terorismus.

Neplatí pro něj hranice, je neobyčejně zákeřný a sebevětší bezpečnostní opatření mu nemohou zcela zabránit. Zfanatizovaní útočníci jsou často ještě dětmi. A přesto neváhají zabíjet. Nezbývá, nežli být obezřetní ke svému okolí, ale byl bych velmi nerad, kdybychom podlehli strachu a přestali vnímat vše pozitivní, co nám každodenní život přináší.

Odložme hádky a spory, věnujme se rodině, dětem a vnoučatům či přátelům, zavzpomínejme na to, jaký byl rok 2016, a věřme, že ten následující se šťastnou sedmnáctkou na konci nám přinese zlepšení života i splnění našich osobních přání. Nezapomeňte na Štědrý den rozkrojit jablko, určitě tam najdete hvězdičku, která je symbolem pohody a štěstí. Vzpomeňme na ty, kteří už nejsou mezi námi, i na ty, kteří potřebují naši pomoc. 

Přeji vám všem v klidu a ve zdraví prožité svátky vánoční a šťastné vykročení do nového roku 2017.

Autor: 
Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM