Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plán hloupé aliance

26. 2. 2016

 

Ministr války a herec Martin Stropnický (ANO) nevyloučil, že Česko vyšle asi stovku vojáků do sil NATO. Mají působit v komediální jednotce ve východních státech NATO. Stropnický pokračuje v idiotském jednání po vzoru svých předchůdců. Češi idiotsky utrácejí peníze a životy našich lidí v Afghánistánu. Naprosto zbytečně. Stejně tak půjdou do zcela zbytečné jednotky.

 

 

 

Komediální rozhodnutí NATO po americké diverzní akci na Ukrajině rozhodlo »posílit obranu svého východního křídla« vytvořením jednotky velmi rychlé reakce o miniaturní síle 5000 mužích, tedy asi něčeho jako slabé brigády. Tím docela trapně odůvodňuje militarizaci Východu, protože daleko důležitější je vytvoření šesti »zpravodajsko–mobilizačních« velitelství v Bulharsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, Polsku a Rumunsku.

Komediálně působící předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel zašveholil, že vojenská přítomnost na východě aliance nemá za cíl Rusko vojensky ohrozit. Tak proč NATO plýtvá lidmi a penězi? Místo toho, aby je poslala proti migrantům na mořskou a ostrovní hranici s Tureckem a Libyí? Tedy chránila schengenskou hranici, jestliže si tuto povinnost státy, které se k tomu zavázaly, neplní?

Víme, a vědí to i politici Evropy, že ruská hrozba neexistuje, vždyť evropské státy se zvyšováním vojenských rozpočtů zatím nespěchají. Je to »trapná komedie se stejně trapnou rolí onoho herce«.

Jaroslav DOUBRAVA, senátor