Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pošvářová se vrací - nevrací

Miloslava Pošvářová. FOTO - ceskatelevize.cz

 

 

Odvolaná ředitelka úseku kontroly kvality na Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miloslava Pošvářová se do organizace nakonec nevrátí. Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) jí nabídl místo externí poradkyně. Pošvářová by dále měla pracovat na podkladech k soudním sporům státu se zhotoviteli, což je prakticky shodná agenda, kterou vykonávala dříve na ŘSD.

»Chceme dát veřejnosti jasný signál, že budeme spolu (s Pošvářovou) nadále spolupracovat a dělat všechno pro to, abychom současný stav v ŘSD zlepšili,« uvedl Prachař. Vytvoření zvláštního poradenského postu pro Pošvářovou je podle něho nejlepší způsob, jak využít odbornosti odvolané ředitelky.

Důvodem, proč Pošvářová nakonec do ŘSD nenastoupí, ale bude místo toho poradkyní ministra, jsou prý vztahy odvolané ředitelky a nově pověřeného šéfa ŘSD Jiřího Mayera. Ředitel úseku výstavby Mayer totiž byl jedním ze šéfů ŘSD, jehož odvolání Pošvářová požadovala jako podmínku svého návratu.

Pošvářovou odvolal v polovině ledna bývalý generální ředitel Kočica kvůli nedostatečné komunikaci s vedením a zadržování výsledků kontrolních vrtů z D47. Propuštění Pošvářové vyvolalo v médiích vlnu reakcí. Výroky Pošvářové kritizovaly odbory v ŘSD. Ohradily se zejména proti slovům poukazujícím na údajnou korupci v rámci organizace a nízkou odbornou úroveň zaměstnanců ŘSD.