Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prymula přistižen

 

Prymula přistižen v noci v restauraci a bez roušky

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) navštívil v noci na čtvrtek restauraci na pražském Vyšehradě, která měla být v rámci jeho vlastních opatření proti šíření koronaviru zavřená. Setkat se tam měl se šéfem poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem, uvedl v pátek deník Blesk

Páteční (23. října) titulka deníku Blesk Foto: Novinky

Prymula podle Blesku dorazil do vyšehradské restaurace Rio’s ve středu před 22:00 a opustil ji půl hodiny před půlnocí. Na fotografiích je vidět, že neměl nasazenou roušku. Cestou k vládní limuzíně si do kalhot zastrkoval peněženku.

Páteční (23. října) titulka deníku Blesk

Foto: Novinky

Roušku si nenasadil ani tehdy, když míjel řidiče, který ji měl, a dokonce ani uvnitř auta. Povinnost nosit roušku v autě, pokud člověk necestuje s rodinnými příslušníky, přitom platí právě od středy.

Prymula sám přitom na svém Twitteru na dotaz, zda člověk může jít s kamarádem na procházku, odpovídá, že ano, ale oba musí mít nasazené roušky, nejsou-li z jedné domácnosti.

 

Prymula odpovídá na otázku, zda je možné jít s kamarádem na procházku.

Video: @profesorPrymula

Kolem půl jedné měl podle reportáže z téže restaurace vyjít Faltýnek. Někam odjel autem, načež se vrátil a poté venku cosi dojednával s majitelem restaurace. Ani oni při blízkém rozhovoru neměli nasazené roušky.

Podle nařízení vlády musí být od 14. října restaurace uzavřené a smějí vydávat jídla jen výdejním okénkem.

Přesně podle rčení „káže vodu, pije víno” přitom sám Prymula ve čtvrtek na svém twitterovém účtu kritizoval občany za to, že se snažili ve středu využít poslední možnosti nakoupit si v obchodech, které nechal ze dne na den uzavřít, a označil je za „nepoučitelné”.