Jdi na obsah Jdi na menu
 


SRN za Olafa Scholze: Brutální tlak na federalizaci EU

 

 

Angela Merkelová si hleděla zájmů své země a tomu podřídila vše. Z pohledu německých občanů je to dobře. Dokázala Německo postavit do role mocnosti, chytře postupovala v rámci zahraniční politiky s Ruskem, zatímco "špinavou práci” dělali ostatní - vč. České republiky. Německo z toho profitovalo. Bohužel však de facto celou Evropu zatáhla do migrační krize, na což doplácíme všichni.

Česká republika rozhodně nemusí odchodem Merkelové smutnit. Pro ni byla ČR jednou z figurek na šachovnici. A někteří čeští “politici” dělali vše pro to, aby se z naší země stala de facto další spolková země Německa, proti čemuž jako KSČM budeme vždy vystupovat. My se naopak budeme snažit dělat takovou politiku, aby byla ČR suverénní a jestli si máme ze SRN vzít nějaký příklad, tak hlavně v odměňování pracujících a výši penzí!

Nová Německa vláda má v programu brutální tlak na federalizaci EU, což není nic jiného než podřízení naší politiky Německu. Nezřízený tlak na zelenou politiku bude znamenat další problémy v energetice, dopravě, zemědělství a jinde a opětovná snaha o přijímání migrantů způsobí další problémy v EU. Ovšem tomu všemu dala základ Angela Merkelová. Ona rozhodla o zavření jaderných elektráren, které přispívá ke zdražení elektrické energie nejen v Německu, ale i u nás.

Měli bychom tedy více než jindy začít dělat opravdu suverénní politiku a prosazovat především české zájmy. Obavám se však ze, s nominantem Lipavským, který se byl včera představit na Hradě, to bude téměř nereálné.

Autor: 
Kateřina Konečná, europoslankyně a předsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
fb