Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Moravskoslezském kraji s novým předsedou KV KSČM

 

Komunisté Moravskoslezského kraje v sobotu volili kandidáty pro volby do Zastupitelstva MS kraje a také do stranických funkcí.

V hodnotící zprávě předseda Krajského výboru Komunistické strany Čech a Moravy Karel Kuboš zdůraznil problematiku a specifiku krajské organizace, nutnost plnit program strany na všech stupních stranické struktury a jako jeden tým jít do volební kampaně s cílem dosažení co nejlepšího výsledku.

Karel Kuboš již nekandidoval do funkce předsedy Krajského výboru KSČM a jeho dosavadní práce byla oceněna upřímným potleskem všech přítomných.

 

 

 

Lídrem kandidátní litiny a také předsedou KV KSČM byl jednohlasně zvolen Josef Babka, který seznámil delegáty s prací klubu KSČM v Zastupitelstvu Moravskoslezského kraje, tezemi volebního programu pro podzimní volby. Mezi kandidáty v kraji je devatenáct žen, vysokoškolsky vzdělaných kandidátů je 32 procent a do 55 let více než 55 procent.

Konference přijala hlavní úkoly na nadcházející období, včetně postupu krajské organizace ve volbách jak do Senátu, tak do krajského zastupitelstva. »Pokud chceme budovat socialismus, musíme ho budovat společně s jinými zeměmi, sami to nedokážeme,« zmínila ve svém vystoupení poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná.

Přítomni na krajské konferenci byli i poslanci Parlamentu České republiky Milada Halíková, René Číp a Leo Luzar.

V závěru místopředsedkyně ÚV KSČM a poslankyně PČR Miloslava Vostrá ocenila práci komunistů Moravskoslezského kraje, poděkovala všem zastupitelům, členům výborů a komisí, základním organizacím KSČM za kvalitní práci.

Ivana KALOUSKOVÁ, tajemnice KV KSČM