Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční zamyšlení

 

Po celý rok jsme spolu sledovali dění v České republice i zahraničí. A já bych dnes ráda popřála k blížícím se svátkům vánočním a novému roku 2016 vám všem.

 

 

 

Když se ohlédnu zpět, musím konstatovat, že se udála spousta věcí. Některé byly přímo hrozivé, jiné nám udělaly radost. Jedním z největších fenoménů roku 2015 je migrační krize, která nás, stejně jako ostatní evropské státy, velmi mohutně zasáhla. Přála bych si, aby Evropská unie i světové mocnosti v nadcházejícím roce zasedly k jednáním, oprostily se od politických antipatií a našly řešení, které by umožnilo lidem vrátit se do jejich domovů, aby se podařilo eliminovat Islámský stát, skončily teroristické útoky a neumírali nevinní lidé i děti po celém světě kvůli fanatikům, kteří proklamují podivná poslání.

Více či méně se v České republice dařilo prosazovat naše názory a pomáhat lidem v jejich životní situaci. Vzpomeňme v tyto svátky na všechny, kteří jsou nám drazí, vzpomeňme na ty, kteří naši pomoc potřebují, a snažme se všem osamělým alespoň trochu zpříjemnit tyto dny. V tomto roce jsem se potkala se spoustou úžasných lidí a velmi ráda na tato setkání vzpomínám. Jsou mi obrovskou pomocí a vzpruhou v mé další práci.

Takže vám všem přeji ničím nerušené, poklidné a ve zdraví prožité vánoční svátky, najděte si čas navštívit všechny, které máte rádi. U šálku dobrého čaje či kávy zapřemýšlejme všichni nad tím, co dobrého je třeba ještě udělat, abychom v té naší malé a překrásné republice mohli žít v poklidu, beze strachu o život svůj či svých blízkých. A stejně tak si přeji v roce 2016, abychom všichni mohli bez obav vychovávat své děti a vnoučata, aby skončily válečné vřavy a terorismus a lidé se mohli věnovat práci a svému životu, který je tak neskonale krátký, a právě proto je třeba jej prožít v míru.

Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM