Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vnímejme své okolí

15. 1. 2015

 

 

Podle posledních dostupných statistik přibývá v České republice sebevražd. Varujícím momentem jsou sebevraždy mladých lidí. Každá smrt je hrozná, bezesporu k tomuto varujícímu jevu přispívá styl života, jeho častá bezohlednost a nevnímání svého okolí. Druhým podstatným důvodem je i nemožnost najít zaměstnání, starší ročníky lidí při propuštění z práce nemají většinou šanci, u mladých je pak po dokončení školy či vyučení perspektiva dalšího uplatnění velmi malá.

 

 

 

Naše společnost by se měla zamyslet nad tímto vzestupným jevem, který nás v budoucnu může postihnout ještě mnohem více. Právo na práci je jednou ze základních potřeb člověka. Mnohdy špatné sociální podmínky také nepřispívají ke zlepšení této situace, a proto se dívejme kolem sebe a snažme se tyto jevy z naší společnosti co nejvíce odstranit. KSČM tuto situaci řeší jak svými volebními programy, tak soustavnou prací ve prospěch občanů. Rozhodně však nedokáže bez součinnosti dalších politických stran a příslušných orgánů nastavit pravidla, která by jim zcela zamezila.

Mám za to, že i v této uspěchané a hektické době je třeba vnímat člověka, který žije v našem okolí, a snažit se pomoci tam, kde na to máme síly.

Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM