Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zdeněk Ondráček: V boji s korupcí vláda neplní svoje programové prohlášení

17. 4. 2015
 

Současné znění exekučního řádu je diskriminační vůči zletilým dětem člověka, který má z rozhodnutí soudu vyživovací povinnost. V předložené novele jde tedy o to, aby exekutor mohl vydat exekuční příkaz k pozastavení řidičského oprávnění povinného i tehdy, je-li vymáhán nedoplatek výživného na zletilé dítě do 26 let věku, které se soustavně připravuje studiem na své budoucí povolání. Říká v rozhovoru pro Haló noviny poslanec Zdeňek Ondráček (KSČM).

 

 

 

»Současná podoba zákona to umožňuje pouze do dosažení plnoletosti dítěte. Chci zdůraznit, že by se to týkalo pouze těch, kteří se soustavně připravují studiem na své budoucí povolání, a ještě to je ohraničeno dosažením věku 26 let. Jedná se tedy převážně o denní studenty vysokých škol, ale vzhledem k tomu, že většina studentů středních škol zakončených maturitní zkouškou ukončuje své studium až kolem devatenácti let věku, zahrnuje to logicky i tyto studenty posledních ročníků středních škol,« přibližuje dále Ondráček novelu exekučního řádu, jejíž je autorem.

Proč je podle něj nutno jít až za hranici zletilosti, a z jakých důvodů Zdeněk Ondráček hledal spolupředkladatele nejen v řadách poslanců KSČM, ale také ČSSD a hnutí ANO? Čtěte ve čtvrtečních tištěných Haló novinách v rozhovoru s poslancem Zdeňkem Ondráčkem (KSČM).