Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpět Evropu sociální

Včera se v Praze setkali s občany kandidáti do Evropského parlamentu. Nechyběla ani jednička kandidátky KSČM Kateřina Konečná. FOTO - Miloš SKÁCEL

 

 

»Ne« dvojímu metru pro členské státy. »Ano« obhajobě českých národních zájmů.»Ano« jistotám pro ty, jež se živí poctivou prací.

To je vzkaz kandidátů KSČM do Evropského parlamentu, který zazněl na včerejším setkání s voliči v Praze u stanice metra I. P. Pavlova. Ty, kteří o hlasy občanů usilují, přišli podpořit i předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, místopředsedové Petr Šimůnek a Jiří Dolejš i předsedkyně pražského krajského výboru Marta Semelová.

Filip mj. připomenul, že v pečlivě a zdola sestavované kandidátce mají místo mladí politici i zkušení europoslanci. »V osobě Kateřiny Konečné jsou spojeny dvě výhody. Pro její věk jí nikdo nemůže vytýkat předlistopadovou minulost. Navíc za ní stojí dlouholetá práce v Radě Evropy,« řekl Vojtěch Filip.

»Hlasy pro komunistické kandidáty budou hlasy pro ty, kteří to myslí vážně a budou vás brát vážně. Naši europoslanci vždy dokazovali, že jim jde o vaše názory, i když občas byli bohužel jediní,« vzkázala voličům jednička kandidátky KSČM Kateřina Konečná.

K přítomným občanům promluvili a rozdávali jim volební materiály i další kandidáti - Jaromír Kohlíček (3.), Miloslav Ransdorf (4.), Lubomír Ledl (8.), Dagmar Švendová (9.), Pavel Janeček (10.), Milan Krajča (11.), Václav Exner (14.), Ludvík Šulda (16.), Tereza Čechová Humpolcová (20.) nebo Helena Briardová (22.).

(zku)